Suriname als Vakantieland |

Een Onvergetelijke Ervaring

 Suriname als Vakantieland – Een Uitgebreide Gids door Molenpad 44

Introductie

Suriname, het pareltje van Zuid-Amerika, biedt een unieke combinatie van prachtige natuur, rijke cultuur en fascinerende geschiedenis. Bent u op zoek naar een unieke vakantiebeleving? Lees dan verder om te ontdekken wat Suriname te bieden heeft.

De Ligging van Suriname

Suriname is gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het is het kleinste land van dit continent, maar wat het mist in omvang, maakt het ruimschoots goed met zijn culturele en natuurlijke rijkdom. De hoofdstad, Paramaribo, ligt aan de Surinamerivier en is een levendig centrum van activiteit.

De Natuur

Suriname staat bekend om zijn biodiversiteit. Het Centraal Suriname Natuurreservaat is een van de grootste beschermde gebieden van regenwoud ter wereld en is een UNESCO Werelderfgoed. Hier kunt u zeldzame dieren zoals de jaguar en talloze vogelsoorten in hun natuurlijke habitat observeren. Dat maakt Suriname als vakantieland zeer aantrekkelijk.

De Cultuur

Suriname is een echte culturele smeltkroes met invloeden van de inheemse bevolking, Afrikaanse, Indiase, en Javaanse immigranten, en Europese kolonialisten. Deze mix ziet u terug in de muziek, het eten en de festivals zoals het kleurrijke Diwali en het swingende Carifesta.

De Bevolkingsgroepen

Suriname is de thuisbasis van een verscheidenheid aan etnische groepen. Hindoestanen, Creolen, Javanen, Chinezen en inheemse stammen zoals de Arawak en Carib leven vreedzaam naast elkaar. Deze mix maakt Suriname tot een van de meest etnisch diverse landen in Zuid-Amerika.

Het Slavernijverleden

Suriname heeft een complexe geschiedenis met betrekking tot slavernij. Veel van de Afro-Surinaamse bevolking zijn afstammelingen van slaven die op suikerplantages werkten. Fort Zeelandia en het Slavernijmonument in Paramaribo zijn plekken waar dit pijnlijke deel van de geschiedenis wordt herdacht.

De Connectie met Nederland

Suriname was tot 1975 een Nederlandse kolonie, en de invloed daarvan is nog steeds merkbaar. Nederlands is de officiële taal, en veel Surinamers hebben familie in Nederland. Dat maakt Suriname als vakantieland zeer geliefd. Elk jaar gaan er ook honderden scholieren stage lopen in Suriname. Deze gedeelde geschiedenis maakt Suriname tot een bijzonder toegankelijke bestemming voor Nederlandse reizigers.

Suriname als vakantieland, ideeal is het Eco Toerisme

Suriname is een ideale plek voor eco-toerisme. Van riviercruises en jungletochten tot community-based toerisme bij inheemse stammen, er zijn talloze manieren om de ongerepte natuur te verkennen zonder een negatieve impact te hebben op het milieu.

Activiteiten in Suriname

Of u nu houdt van avontuur of cultuur, Suriname heeft een scala aan activiteiten. Geniet van wandeltochten in het regenwoud, kayakken op de Surinamerivier, of neem deel aan een culinaire tour om de lokale keuken te proeven.

Praktische Informatie

Vergeet niet dat u voor uw reis naar Suriname een toeristenkaart nodig heeft. Verder is het handig om te weten dat de munteenheid de Surinaamse Dollar is en dat in de meeste stedelijke gebieden pinpassen worden geaccepteerd.

Suriname als vakantieland
Van alle gemakken voorzien

Tijdens je verblijf geniet je van……….

GRATIS Wi-Fi
Garage
Een koele woning
2 Badkamers
Groot erf
Alarm
Warm water
2 Toiletten
Dievenijzer
3 Slaapkamers
220 Volt
Wasmachine

Ligging centrum Paramaribo

 • De woning staat in het centrum van Paramaribo
 • Buslijn 2 stopt voor de deur
 • Supermarkt, naast de woning. Geopend van 07:00 tot 23:00 uur
 • 100 meter IJsfabriek 
 • 160 meter Cambio
 • 500 meter Taxicentrale
 • 650 meter Drugstore-Apotheek
 • 750 meter Shopping Kirpalani Super Store
 • 750 meter Roopram Roti Restaurant
 • 950 meter Dancing, The Havanna Lounge
 • 1 km Kankantriemarkt, heerlijk verse groente, fruit, vis & vlees.
 • 2,0 km Diakonesse Ziekenhuis
 • 2,6 km Jacana Amazon Wellness Resort
 • 3,4 km Uitgangsgebied ‘t Vat

Molenpad 44

Bezoek suriname in stijl

We hebben nog plek!

Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

+31629261262 of +31641427355
Molenpad 44, Paramaribo